Siisti taloudellinen tilanteesi hetkessä!

Kuten myös kodin kanssa, joskus on hyvä tehdä suursiivous raha-asioissa ja järjestellä ne uudestaan. Huonot tavat voidaan korjata ja luomalla vahva suunnitelma tulevaisuuden varalle, saadaan uudesta vuodesta hiukan stressittömämpi. Puhdas uusi alku antaa myös motivaatiota ja saa olon tuntumaan kevyeltä. Tälle kannattaa siis varata oma aikansa, jotta elämä olisi kaikin puolin parempaa.

Siisti turhat tuhlaamiset
Samalla kun omaan rutiiniin tule muutoksia, muuttuu myös tapa tuhlata rahaa. Rutiineihin voi kuulua esimerkiksi shoppaileminen viikonloppuna, tai kavereiden kanssa kahville meneminen tiettynä viikonpäivänä. Kun tarkastellaan omia tapoja tuhlata rahaa, voidaan helposti löytää tietyt kaavat, jonka mukaan toimitaan. Kun tavat on tiedossa, voidaan tehdä tarvittavia muutoksia ja korjata esimerkiksi liiallinen tuhlaaminen.

Pysytäänkö oikeasti budjetissa?
Mikäli budjetti on päässyt venymään, on aika palata takaisin sen pariin ja tehdä hiukan muutoksia. Budjetti on paras työkalu, jolla taloudelliset ongelmat pysyy kasassa, sillä se antaa keinon pitää silmällä tuhlaamista ja mahdollistaa säästökohteiden onnistumisen. Kun budjetti on tarkka ja siinä pysytään, saadaan myös aikaan enemmän ja pysytään päämäärän tavoittelemisessa. Joka kuukausi kannattaa tehdä uusi budjetti ja samalla tarkastaa, miten aikaisempi kuukausi sujui.

Älä unohda maksuja
Mikäli joku maksu on jäänyt maksamatta, on aika hoitaa se ensimmäisenä, sillä ne kasvavat korkoa ja tuovat huonot luottotiedot. Sama koskee lainoja, jotka tulee joka tapauksessa maksaa pois. Onkin aika käydä lävitse, löytyisikö asunnosta mitään myytävää, jolla näistä korkoa kasvavista maksuista päästäisiin eroon mahdollisimman nopeasti. Jos muita keinoja saada rahaa ei ole, kannattaa ainakin kuukauden verran elää mahdollisemman pienellä summalla, jotta ylimääräistä rahaa olisi kiireellisten laskujen maksamiseen.
Velassa oleminen on aina ikävää ja saa stressin nousemaan. Siitä ei ole mitään hyötyä ja se valvottaa usein yöllä. Tämä vuosi onkin mainio aika aloittaa alusta, tähdätä velkojen maksamiselle ja nauttia tulevaisuudesta puhtain paperein.

feather-magazine