Kuinka välttää ruuan tuhlaaminen?

Arjen keskellä ruokaa ostetaan usein liikaa ja se päätyy nopeasti roskikseen, mikä on tietenkin rahan heittämistä hukkaan. Tähän on helppo puuttua, tekemällä realistinen suunnitelma. On aika tarkastella viikon aikataulua ja suunnitella ateriat, jotka sopivat tähän aikatauluun. Jos jokin päivä on erityisen kiireinen, on turha suunnitella vaikean illallisen tekemistä, sillä ainekset jäävät vain pilaantumaan jääkaappiin. Suunnitelmaan kannattaa myös merkitä mahdolliset päivät, jolloin ruokaillaan muualla, kuin kotona.

Pidä kirjaa jätteistä
Seuraavan kuukauden ajan on hyvä kirjata ylös kaikki ruuat, mitä heitetään pois. Tämän jälkeen listaa voidaan arvioida, jotta tiedetään mitä tulee ostaa vähemmän ja minkälaiset ruuat eivät tule kulumaan.

Säilö ruuat oikealla tavalla
Perunat, hedelmät, vihannekset ja yrtit menevät erittäin nopeasti pilalle, jos niitä ei säilötä oikein. Onkin syytä selvittää, miten jokaisesta ruoka-aineesta saadaan mahdollisimman paljon irti.

Viimeisen käyttöpäivän huomioiminen
Varmista, ettet heitä ruokia roskiin, ennen kuin tämä on tarpeen. Jo kaupassa kannattaa kiinnittää huomiota viimeiseen käyttöpäivään, jotta liian nopeasti vanhentuvia aineita ei osteta.

Hyödynnä rippeet
Kaikki ruuista jääneet rippeet on syytä hyödyntää ja niistä voidaan tehdä vaikka pizza, tai omeletti. Nämä ovat usein mainio lounas, tai kiireisen päivän ruoka, joka ei vaadi liikaa vaivaa. Täytyy kuitenkin muistaa käyttää ylijäänyt ruoka ennen kuin se pilaantuu, tai säilöä se vaikka pakastimeen.

feather-magazine