Mitä talouteen liittyvää pitää huomioida vuosittain?

Oman talouden hoitaminen on joskus haastavaa ja sen takia useat ihmiset ovatkin löytäneet muiden talouden ylläpitämisestä työpaikan itselleen. Vaikka joitain talouteen liittyviä asioita tulisikin hoitaa useammin kuin toisia, on tärkeää vilkaista myös isomman mittakaavan tilastot aina välillä. Jotta oma talous pysyy hallinnassa, kannattaa vilkaista tämän listan vinkit ja pistää oma talous kuntoon välittömästi!

 • Verojen selvittäminen
  Veroselvitys on pakko tehdä ja jos halutaan saada kaikki mahdolliset hyödyt irti verotuksesta. Tämä ei tietenkään ole mikään mukava, tai helppo tehtävä, mutta kun tarvittavat laput ja tiedot on helposti esillä, saadaan paperit lähetettyä nopeasti.
 • Vuosittainen talouden tarkastaminen
  Ennen kuin lähdetään miettimään tähtäimiä uudelle vuodelle, on aika tarkastaa mikä on nykyinen tilanne. Mikä on oma nettoarvo ja miten edellisen vuoden tavoitteet saatiin kiinni? Mitä muutoksia ja uusia asioita on taloudellisella saralla tapahtunut ja minkälaiset luottotiedot ovat tällä hetkellä.
 • Laske tulot ja menot
  Taloudellinen tilanne voi muuttua nopeasti vuodessa, joten tekemällä tämän yksinkertaisen laskelman, saadaan helposti yleiskuva tilanteesta. Se on myös hyvä työväline, kun selvitetään omaa nettoarvoa.
 • Oma nettoarvo
  Vuosittainen talouden tarkastaminen on tärkeä asia ja siihen tulisi sisältyä oman nettoarvon selvittäminen. Jos asiassa halutaan olla tarkkana, tämä olisi hyvä tehdä kolmen kuukauden välein, mutta vähintään vuosittain. Näin saadaan objektiivinen näkökulma omaan tilanteeseen ja joskus jopa realistinen herätys siihen, että asioita pitää korjata.
 • Aseta uudet tavoitteet
  Jotta motivaatio pysyisi yllä, tulee asettaa sekä lyhyen, että pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteita. Tämä tulisi tehdä jokaisen vuoden alussa, tai ainakin samaan aikaan kuin edellisenä aikana, jotta tarvittavat muutokset voidaan tehdä.
 • Aseta budjetti seuraavalle vuodelle
  Vaikka tilanne voi muuttua vuoden mittaan, voidaan asettaa yleispätevä budjetti vuoden menoille. Näin saadaan esimerkiksi säästöön tietty määrä rahaa, mikä auttaa kun eteen tulee yllättäviä ongelmia tai suuria taloudellisia hankintoja, kuten uusi auto.
feather-magazine