Kuinka rajoittaa rahan kuluttamista?

 Menojen rajaaminen ei aina tarkoita kaikesta mukavasta luopumista, sillä luovuuden avulla se voidaan toteuttaa järkevästi.

Sano ei merkkituotteille
Usein kaupoissa on tarjolla sekä kansainvälisiä merkkituotteita, että kaupan omia tuotteita. Kaupan omat tuotteet ovat yleensä jopa puolet halvempia ja loppupeleissä ajavat saman asian. Kannattaakin lähteä kokeilemaan, onnistuisiko säästäminen tällä tavalla.

Suunnittele ruokavalio etukäteen
Joka viikko kannattaa varata tunnin verran seuraavan viikon ruokien suunnittelemiseen. Tämä antaa mahdollisuuden kirjata ylös kaikki ostokset yhdellä kertaa, eikä tule tarvetta ostaa muita ruoka-aineita, varsinkaan niitä sokerisia herkkuja. Hommasta voidaan tehdä hauskaa kokeilemalla uusia reseptejä, jotka saavat innostumaan aiheesta.

Pidä herkkuja mukana
Kotona syöminen on aina halvempaa, kuin kahvilassa tai ravintolassa käyminen. Kun laukussa pidetään herkkuja ja välipaloja mukana, ei tule tarvetta käydä tuhlaamassa rahaa muualle. Vesipullon ja energiapatukan mukana pitäminen auttaa nopeasti, kun verensokeri uhkaa viedä karkkihyllyn luokse.

Käytä kaikki loppuun asti
Usein hammastahnan, pesuaineen ja muiden tuotteiden kanssa purkin pohjalle jää jämät, joita ei koskaan käytetä. Nämä pullot ja purnukat ovat tuhraan talossa esillä, vaikka niissä on rahanarvoista ainetta. Kannattaakin olla tarkkana, että kaikki tuotteet käytetään loppuun, jo ennen kuin uutta kappaletta lähdetään hakemaan kaupasta. Näin aikaisemmat pullot eivät unohdu kaapin pohjalle, kun uuden kokeileminen kiinnostaa liikaa.

feather-magazine