Matkusta budjetilla – näin säästät turhissa kuluissa matkustaessa

Matkustelu on monen haaveena. Harmillisen usein kuitenkin on niin, että nämä haaveet jäävät toteuttamatta eri syistä. Yksi yleinen syy matkustelun jäämiseen on näennäinen kiire ja elämäntilanne. Toinen – ehkäpä yleisin syy – on raha. Sillä eihän ole mikään salaisuus, että matkustelu maksaa. Paljon. Matkustuskärpäsen pureman saaneille meillä on kuitenkin iloisia uutisia: myös matkustaessa voi säästää monessa, ja pienelläkin budjetilla voi saada aikaiseksi kelpo loman.

Jos siis mietit, miten säästää matkakuluissa, onneksi olkoon, olet tullut aivan oikeaan paikkaan! Tämä artikkeli opastaa sinut matkakuluissa säästämisen saloihin, ja antaa neuvoja joista et ole ennen kuullutkaan!

1. Varaa lentoliput ajoissa – voi säästää tuhansia euroja

Tiesitkö, että sillä tosiaan on väliä, milloin lippunsa varaa? Lentoyhtiöt jojoilevat lippujen hintojen kanssa paljonkin. Vaikka olet saattanut kuulla edullisista äkkilähdöistä, sellaisissa harvemmin kuitenkin tekee oikeasti suuria säästöjä. Tositilanteessa saattaa hyvinkin käydä niin, että mitä lähemmäs lentopäivää tullaan, sitä suolaisemmaksi hinta käy, ja jos odottaa liian pitkään, loppuvat liput vallan kesken.

Olet varmemmalla pohjalle, kun varaat lentosi paria kuukautta ennen matkan ajankohtaa. Aseta haluamaasi lentoon hintahälytys, jos mahdollista. Näin näet hintojen mahdollisen kehityksen, ja mahdollisesta hinnan heittelystä saapuu sinulle viestiä sähköpostiisi. Muista myös hintojen vertailu: eri lentoyhtiöiden hinnoissa voi olla jopa tuhansia euroja eroa. Vertailu on nykyään helpompaa kuin koskaan – netissä on kokonaisia verkkosivuja, jotka hoitavat vertailun puolestasi.

2. Hotelli ei ole ainoa majoitusvaihtoehto – miltä kuulostaisi kokonainen asunto satoja euroja halvemmalla?

Hotellien hinnat saattavat ensi vilkaisulta kauhistuttaa – eikä ihmekään, onhan hinta usein varsin suolainen, varsinkin jos matkustelee tiukalla budjetilla. Tiesitkö, että hotelli ei kuitenkaan ole ainoa majoitusvaihtoehto? Nykyään yhä enemmän trendiksi on muodostunut yksityishenkilöiden vuokraamien asuntojen vuokraaminen loman ajaksi. Voit saada kokonaisen asunnon – tai jopa kokonaisen talon – vuokrattua jopa niinkin halvalla kuin parillakymmenellä eurolla per päivä. Eikö kuulostakin mahtavalta?

Ja mikä parasta, jos matkustat kaverin kanssa, jakautuvat nämäkin kulut vielä puoleen, sillä yleensä vuokrattuun asuntoon mahtuu aina useampikin henkilö! Usein tämän tyyppinen majoitusratkaisu on jopa huomattavasti edullisempi, kuin joskus jopa huonolaatuisempi motelli. Tällaisessa asuntomajoituksessa on myös mahdollisuus ruoanlaittoon, mikä karsii kuluja ennestään.

3. Kohdemaassakin on ruokakauppoja – ravintolalaskuista kertyy satoja euroja kuin varkain

Lomalla yksi suurimmista kulutuskohteista on varmaankin ruoka ja juoma. Vaikka kuinka tekisi mieli tutustua paikallisen keittiön antimiin, niistä kannattaa malttaa mielensä, jos budjetti ei anna myöten. Muista, että ulkona syöminen ei ole ainoa vaihtoehto lomillakaan.

Myös kohdemaassa on asutusta, ja näin ollen myöskin ruokakauppoja. Niistä saat edullisesti ostettua ruokatarpeita joista voit kokkailla itse – näin sinulle jää enemmän rahaa vaikkapa uusien kokemusten saamiseen, joista jää muisto koko elämän ajaksi!

4. Budjetoi etukäteen

Kun rahaa on rajoitetusti, korostuu budjetoinnin merkitys ennestään. Kun tiedät tasan tarkkaan kuinka paljon sinulla on varaa käyttää, et tule vahingossa käyttäneeksi yli varojesi. Merkitse käytetyt summat tarkkaan muistiin. Mutta jos budjetilla matkustelu ei maistu, muista että aina on olemassa vaihtoehtoja. Voit vaikkapa hakea Freedomrahoitus.filtä lainaa reissua varten. Unelmaloma, täältä tullaan!

feather-magazine