Kuinka vähentää velkaa helposti?

Mikäli veloista halutaan päästä eroon, on aika käyttää mielikuvitusta!

Säästä vaihtorahat
Kaupassa käydessä saadaan usein vaihtorahaa, mikä jää lompakon tai taskun pohjalle pyörimään ja löytyy lopulta lattioilta tai pyykkikoneesta. Nämä kolikot kannattaa laittaa säästölippaaseen, sillä kuukausittain niistä kerääntyy yllättävän paljon yhteensä.

Myy tarpeettomat tavarat
Kodista löytyvät tarpeettomat tavarat ovat rahaa, mitä ei ole vielä lunastettu. Vanhat vaatteet, kodinkoneet, huonekalut ja lelut kannattaa kerätä kasaan ja myydä esimerkiksi netissä, tai kirpputorilla. Nämä tulot tulee ohjata velkojen maksamiseen.

Hyödynnä kupongit
Kupongit voivat tuntua turhalta ajan haaskaamiselta, mutta ne voivat auttaa säästämään. Kuponkeja leikatessa voidaan merkitä ylös, kuinka paljon ne tuovat säästöä tarpeellisia asioita hankittaessa ja tämä summa lisätä lainan lyhentämiseen.

Kerro mielipiteesi
Netistä löytyy runsaasti sivustoja, jotka ovat valmiita maksamaan mielipiteistä. Täyttämällä erilaisia kyselyitä, voidaan saada sekä rahaa, että lahjakortteja, joiden avulla arjessa säästetään.

Palkkaa itsesi
Mikäli kotona käy siivoaja, tai johonkin asiaan on palkattu ulkopuolinen tekijä, voidaan miettiä oman itsensä palkkaamista. Varsinkin jos itse suostuu asian tekemään vähemmällä palkalla, on ajatus kannattava. Tätä tulee kuitenkin maksaa palkka, joka laitetaan lainojen maksamiseen.

Lahjarahat velkoihin
Mikäli vuosipäivä tuo tullessaan rahaa sukulaisilta tai ystäviltä, on aika sijoittaa nämä tulevaisuuteen, vähentämällä omia velkoja. Näin itselle annetaan puhtaan alun lahja, mikä on parempi kuin mikään ostos.

feather-magazine